Autómentő megrendelő gomb
Fejléc

Híreink

Fontos levél:

Kedves József!
A Magyar Autómentősök Országos Szövetségével folytatott egyeztetésünk során a szövetség részéről elhangzott problémák és felvetések Lázár János építési és közlekedési miniszter úrral történt személy megbeszélés keretében felvetésre kerültek.
Miniszter úr elmondta, hogy a kérdéseket a miniszteri ülésen közvetíti.
Emellett Nagy Bálinttal, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárával is egyeztetések zajlottak, melyek várhatóan folytatódnak.
Üdvözlettel
Árkovics István
Gazdasági és szervezési alelnök

Közlemény:

Kellemes karácsonyt!

Közlemény:

Mindig jó érzés, ha egy szakmabeli munkáját elismerik, meg becsülik, és jutalmazzák! Ezúton gratulálok, és további balesetmentes munkát kívánok Somogyvári Péter kollégánknak, aki az egyesület tagja is!
Tisztelettel: Németh József Egyesület Elnöke

Közlemény:

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2020. július 21-én 17 óra 42 perckor. Szomorú és egyben fájdalmas hír, hogy egy kollégánk, barátunk, családtagunk ismét itt hagyott minket! Elsődlegesen egy ember, aki a szakmánkat választotta hívatásnak! Nyugodj békében. Részvétem a családnak!
Magyar Autómentősök Országos szövetsége nevében Németh József
Idézet: Móvár Press.
“2020.07.21 17:50 körül halálos kimenetelű közlekedési baleset történt az M1-es 152+0-ás kilométerében, Budapest felé. Elsődleges információk szerint egy Porsche személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött egy a leállósávon dolgozó Iveco autómentőnek. A baleset helyszínén az autómentős 28 éves férfi azonnal meghalt, ezen kívül még egy ember sérült súlyosan, kettő pedig könnyebben a balesetben. Félpályás útlezárás mellett folyik a helyszínelés, torolódásra kell számítani. 21:40 A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, zavartalan a forgalom.”

Közlemény:

Ismét autómentőst gázoltak halálra az M3-as autópályán!
Egy autómentő éppen egy lerobbant kisteherautót rögzített a trélerre, amikor egy teherautó nem vette észre a férfit a naptól, és lassítás nélkül elütötte. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.
A kisteherautó július 28-án tartott Budapest felé az M3-as autópályán, amikor Pócspetri közelében műszaki hiba miatt félreálltak a leállósávban. A sofőr autómentőt hívott, majd nem sokkal később az autópálya kezelője is kiért, és bójákat és jelzőtáblát tett ki az útra. Este 7 óra előtt érkezett meg az autómentő. A férfi a leállósávban felvontatta a trélerre a kocsit, majd spaniferrel rögzítette.
A LEÁLLÓSÁV ÉS A KÜLSŐ SÁV KÖZÖTT ÁLLT.
Ekkor egy teherautó sofőrje közeledett 120-130 km/óra sebességgel. A sofőr annak ellenére sem lassított, hogy a lemenő nap fénye zavarta a látását. Nem vette észre sem a bójákat, sem a táblát, ezért nem hagyott megfelelő oldaltávolságot.